Maradványérték

Flottakezelési- és finanszírozási konstrukcióknál az egyik leglényegesebb kockázati elem egy ügyfél számára a maradványérték összege és annak elszámolási módja.

Az ebben rejlő kockázatokat legtöbb esetben csak a gépkocsik leadásánál realizálják a partnerek, amikor kiderül, hogy a kalkulált maradványérték magasabb, mint a gépkocsi eladási ára.

  • A Flottakezelő cégek előszeretettel kalkulálnak magasabb maradványértékkel, így alacsonyabbá és vonzóbbá téve a havi bérleti díjakat.
  • A mi esetünkben ez másképp működik: nincs a szerződés lejártakor maradványérték-elszámolás, így annak kockázatát teljes mértékben magunkra vállaljuk.
  • A Mercarius Flottakezelő egyedien rugalmas visszavásárlási- és értékesítési rendszerrel ügyfelei számára a piacon egyedülálló biztonságot nyújt: a maradványérték elszámolási kockázatai alól teljesen mentesülnek.
  • Hogyan érjük el mindezt? Ügyfeleinknek a gépkocsi leadásakor kizárólag a szerződéskötéskor meghatározott túlfutási átalányt, illetve a gépkocsin keletkezett káresemények önrészeit kell megtéríteniük.

Példa:

Az ügyfél által kiválasztott Golf vagy Focus típusú középkategóriás autó piaci értéke 5 év után kb. 2 millió Ft, viszont a finanszírozási kalkulációban a szolgáltató ennél magasabb értéket határoz meg, hogy ezzel alacsonyabb havi bérleti díjat tudjanak ajánlani azzal a kitétellel, hogy amennyiben a futamidő végén a tényleges eladási ár nem éri el a maradványértéket, akkor a különbözet az ügyfelet terheli. Mivel a Mercarius szolgáltatása nem tartalmaz semmilyen maradványértékes elszámolást, ezzel a kockázattal nem kell számolni az ügyfeleinknek. A Mercarius zárt és kiszámítható szolgáltatást nyújt partnereinek.