25 éves a Mercarius Flottakezelő, a hazai mobilitás nagykövete

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Mercarius Flottakezelő. A ma már a legnagyobb magyar tulajdonú flottakezelőként számon tartott vállalat közel három évtized alatt saját szervizek kiépítésével és úttörő üzleti szemléletével családi vállalkozásból vált piacvezetővé. A jeles évfordulót jubileumi arculattal is köszöntik.

Az immár 9500 darabos gépjárműparkot kezelő Mercarius a magyar szereplők között egyedülálló módon saját szervizeinek, saját hozom-viszem és assistance szolgáltatásának, valamint csereautó parkjának és saját kárrendezési szolgáltatásának köszönhetően autói üzemeltetését nagyrészt önerőből végzi. A házon belül tartott szolgáltatásokat az ügyfelek valós igényeihez és pénzügyi kockázataihoz igazított, átlátható árazású csomagok egészítik ki. A 25. évforduló alkalmából a cég jubileumi arculattal jelentkezik: a logó-és az arculati frissítés a hagyományos értékek és a professzionalizmus mellett a Mercariusra jellemző dinamizmust is kifejezi.

„A Mercarius stratégiája a mobilitásra, a megbízhatóságra, a rugalmasságra és ügyfeleink igényeinek kiszolgálására épül: ennek, a gyors reakcióidőnknek és csapatunk kitartó munkájának köszönhetjük, hogy ma itt tartunk. Rendkívül büszkék vagyunk az elmúlt 25 évben közösen elért eredményeinkre, hiszen ezalatt a Mercarius egy kis családi vállalkozásból a legnagyobb hazai magyar tulajdonú flottakezelővé nőtte ki magát. A frissített arculati elemekkel ezt szeretnénk hangsúlyozni” – mondta Koleszár Róbert, a Mercarius Flottakezelő ügyvezető igazgatója.

A Mercarius az elmúlt évek során nemcsak több száz ügyfél bizalmát nyerte el, de számos elismerést is begyűjtött. 2018-ban a Concorde MB Partners TOP100 magyar vállalkozás listáján a legnagyobb növekedést produkáló vállalatok között az előkelő 7. helyet szerezte meg, és cégértéke alapján azóta is minden évben jelen van a kiadványban. 2019-ben első alkalommal került fel a Forbes Magyar 100 listára, ahol a 49. helyen nyitott.  Emellett szintén ebben az évben a Figyelő a második legeredményesebben feltörekvő, egyben a 28. legdinamikusabb növekedést produkáló vállalatának választotta, illetve a HVG is a legnagyobb nyereségű magyar cégek között listázta. 

A flottakezelő a nem várt kihívások ellenére 2020-ban is tovább növekedett. Az év végére elérte a januárban kitűzött célt, 5000 gépjárműről 9000-resre növelte flottaparkját, amely idén márciusig 9500 darabra gyarapodott. Sőt, a tavaly januári 80 fős munkaerőállomány számát a 2020-as év végére 120 főre tudták növelni.