Bemutatkozik Erdélyi Aranka, a Mercarius Flottakezelő új HR igazgatója

Július elején új HR igazgató érkezett a Mercarius Flottakezelő Kft-hez. Erdélyi Aranka karrierje során főként nemzetközi szervezeteknél volt jelen, így kiválóan ismeri a globális cégek működési dinamikáját. A járműipar sem ismeretlen számára: az elmúlt évben az AutoWallis Csoportnál tevékenykedett, emellett közel tíz évig a Nissan Sales CEE Kft. régiós HR vezetőjeként dolgozott.


Miért a Mercarius?

Aranka számára a Mercarius vonzerejét a folyamatosan növekvő és a piacon jól ismert, megbízható márka, valamint az ügyfél- és emberközpontúság jelentette. Több mint 20 éves HR tapasztalatával és vezetői gyakorlatával úgy érzi, hogy egy olyan vállalatnál tudja leginkább kamatoztatni tudását, ahol valóban fontos az ember és az értékteremtés lehetősége, valamint ahol a szervezet nyitott a változásokra.

„Az emberközpontú HR nemcsak támogat és kommunikál, hanem figyel, meghallgat, bevon, visszacsatol és reagál, miközben figyelmet fordít az üzleti célokra és eredményekre is.”

Aranka szerint a sikeres HR egyik alapja a közvetlen jelenlét. Fontosnak tartja, hogy egy HR vezető aktívan részt vegyen a szervezet életében, kövesse annak pulzálását. A Mercarius munkavállalóit nyitottságra és nyílt kommunikációra ösztönzi; a bizalom és az őszinteség alapvető érték számára. 

Erdelyi-Aranka

Az üzleti célok és a munkavállalói érdekek egyensúllya 

„Az ügyfelek közvetlenül érzékelik a munkavállalók hangulatát és jóllétét, ezért kiemelten fontos a belső motiváció fenntartása mellett a munkavállalók szakmai fejlődésének támogatása és a hatékony csapatmunka elősegítése is.”

Hisz abban, hogy a munkavállalók teljesítménye, elégedettsége és motivációja lényegesen befolyásolja egy vállalat sikerét. Tapasztalatai alapján egy erős HR csapat jelentősen hozzájárulhat a vállalat hosszú távú céljainak eléréséhez. Az elégedett munkavállalók magasabb hatékonysággal és eredményesebben végzik munkájukat.

Meggyőződése, hogy a HR terület vezetéséhez elengedhetetlen képesség az üzleti és munkavállalói érdekek közötti egyensúly megtalálása és a HR szerepe abban is rejlik, hogy rugalmasan alkalmazkodjon az időszakosan és dinamikusan változó kihívásokhoz, legyen az éppen üzleti igény vagy a munkavállalók szükséglete.

Aranka érkezése új lendületet hozhat a Mercarius számára, és csapatával nagyban hozzájárulhatnak a vállalati kultúra továbbépítéséhez.