Európa legjobbjai versenyeztek a nyíregyházi ralibajnokságon

Nyíregyházán rendezték meg az európai ralibajnokság (ERC) hazai versenyét, a Rally Hungaryt november 6-8. között. Az izgalmakkal teli eseményen a kontinens legjobbjai között a teljes magyar élmezőny, köztük a Mercarius Flottakezelő márkanagykövete, Vogel Adrienn is megmérettette magát.

Európa legjobb raliversenyzői mérték össze tudásukat hétvégén a nyíregyházi Rally Hungaryn. A versenypályát a különleges vonalvezetésű máriapócsi RabócsiRingen, valamint a Zempléni-hegységben és a Tokaji borvidéken alakították ki. A futamon, a közel 60 nevezett párosnak köszönhetően az idei versenyszezon legkiválóbb mezőnye gyűlt össze a sportág nemzetközi és a hazai éllovasaival. A kivételes és változatos terepnek, valamint a profi versenyzőknek köszönhetően izgalmakból ezúttal sem volt hiány.

A v124176642_4928560830550744_2220126491722926023_nerseny alakulását több ezren követték a hétvége során. A versenyen Vogel Adrienn kiélezett küzdelemben, egy defekt és borulás ellenére fantasztikus versenyzéssel az ERC 3-as kategória legjobb magyarjaként az ötödik helyen végzett összetettben. Az ERC 1-es kategóriában 16 gyorsasági szakaszt követően a norvég nemzetiségű páros, Andreas Mikkelsen és Ola Floene teljesítette elsőként, megszerezve ezzel az abszolút győzelmet.

Felelős vállalatként szívügyünk a magyar sportélet támogatása, ezért is örülünk, hogy az európai ralitársadalom egyik legrangosabb magyar eseményén a helyszínről együtt drukkolhattunk márkanagykövetünk, Vogel Adrienn sikeréért. Izgalmas volt látni a küzdelmüket és ezúton is gratulálunk a teljesítményhez” – mondta Koleszár Róbert, a Mercarius Flottakezelő ügyvezető igazgatója.