Magyar top 10-ben a Mercarius Flottakezelő

Újabb elismerésben részesült a Mercarius Flottakezelő, ezúttal a Concorde MB Partners TOP100 magyar vállalkozás listájára került fel. A cég a 10 legnagyobb növekedést felmutató vállalat között szerepel, a rangsorban egyedülálló módon nem építőipari cégként. A legnagyobb hazai tulajdonban lévő flottakezelő idén először bekerült a Forbes, a Figyelő és a HVG legnagyobb hazai cégekről szóló összeállításaiba is.

A Concorde MB Partners negyedik alkalommal készítette el Privát TOP100-as listáját, amely a hazai tulajdonú nagyvállalatokkal és azok értékével foglalkozik. Becsült cégérték alapján a Mercarius Flottakezelő nemcsak újra felkerült a listára, de a legnagyobb növekedést produkáló vállalatok között az előkelő 7. helyet foglalja el. 2018-as egyéni teljesítményeket tekintve az építőipari cégek elsöprő többségben vannak, míg a Mercarius Kft. az egyetlen, amely szolgáltatóipari szereplőként van jelen a legmagasabb árbevétel-növekményt elérők rangsorán. 

A cég által kihelyezett autók száma idén átlépte az 5000-et, árbevétele és eredményessége is folyamatosan javul az előző évekhez képest, többek között ezeknek köszönhetően a mostani elismerés mellett a Forbes, a Figyelő és a HVG legnagyobb hazai cégekről szóló kiadványaiban is helyet kapott. 

A Forbes „100 legnagyobb 100 százalékban magyar cég” összeállításába idén először került be a legnagyobb hazai tulajdonú flottakezelő, ennek ellenére a lista első felében tudott helyet foglalni magának, a 49. helyet megszerezve. A Figyelő elemzése szerint a második legeredményesebben feltörekvő, egyben a 28. legdinamikusabb növekedést produkáló vállalat lett a Mercarius Flottakezelő, illetve a HVG is a legnagyobb nyereségű magyar cégek között tartja számon. 

 „Nagyon büszkék vagyunk a sikerekre, az igazi kihívás mégis abban rejlik, hogy ezt képesek vagyunk-e fenntartani, sőt fokozni. A 2017-es BÉT50 összeállítás után tavaly több területen sikerült tovább lépnünk, a legfontosabb azonban mégis az, hogy szolgáltatásaink minősége változatlan, és ennek köszönhetően az ügyfél-elégedettség továbbra is kimagasló. A jövőben arra fogunk törekedni, hogy pozíciónkat megtartsuk, illetve javítsuk, ehhez pedig továbbra is az üzlet- és szolgáltatásfejlesztésen keresztül vezet az út” – mondta Koleszár Róbert, a Mercarius Flottakezelő ügyvezető igazgatója.

„Jó érzés látni, hogy az elmúlt évek kemény munkájának gyümölcse mostanra beérett. Ebben egyszerre volt kulcsszerepe a következetes és rugalmas üzletpolitikánknak és egyedi szolgáltatásaink folyamatos fejlesztésének. Úgy gondoljuk, hogy a Mercarius Flottakezelő képes a legnagyobb értékeit kamatoztatni, a munkatársak elkötelezettségét és kiemelkedő csapatmunkáját” – tette hozzá az elismerések kapcsán Szűcs László, a Mercarius Flottakezelő társtulajdonosa.