Négykerekű segítség az esélyteremtő munka kiterjesztéséhez

A Mercariusnál mindig is fontos volt, hogy a helyi közösségek életében aktívan részt vegyen, és a bajbajutottak és szociálisan hátrányos helyzetben lévők támogatásában segítséget nyújtson. Ezért is kezdtük el 2022-ben támogatni az Ökumenikus Segélyszervezetet, amely az ország több pontján kiemelkedő szerepet játszik a nélkülözőknek való segítségnyújtásban, valamint a társadalmi szolidaritás erősítésében.

Az elmúlt egy évben közelebbről megismerhettük a szervezet munkáját, és nagy örömmel tapasztaltuk, hogy szakmai hozzáértésüket és alázatukat példaértékű.

A világjárvány és a háborús helyzet miatt bekövetkezett nehézségek még inkább felhívták figyelmünket a szervezet munkájának fontosságára. A nehéz körülmények között sok vállalat reakciója az ilyen támogatások visszafogása, azonban mi úgy véljük, hogy pont ilyenkor van a legnagyobb szükség a segítségre. Ezért döntöttünk úgy, hogy a jövőben is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet minél több rászoruló családhoz eljuthasson.

A Mercarius büszkén vállalta a szervezet mobilitási partnerének szerepét, és a Porsche Hungariaval közösen két új Skoda Octaviat biztosítunk a Segélyszervezet számára. Az autók célja az, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet minél több rászoruló családhoz eljusson, és ott tudjon segíteni, ahol éppen a legnagyobb szükség van rá.

Hasonlóan fontos része a megállapodásunknak, hogy vészhelyzet esetén további gépjárműveket bocsátunk a Segélyszervezet rendelkezésére. Hiszünk abban, hogy a Segélyszervezet munkatársai a gépjárművek segítségével még hatékonyabban tudják majd ellátni a feladatukat. Köszönjük a munkájukat!

 OKU_5422_Vizsoly_sajtaj_20230509OKU_5281_Vizsoly_sajtaj_20230509OKU_5434_Vizsoly_sajtaj_20230509OKU_5333_Vizsoly_sajtaj_20230509-1

 

Fotók: Ökumenikus Segélyszervezet