Országos szervizhálózatot létesít a Mercarius Flottakezelő

Teljes lefedettséget épít ki a legnagyobb magyar magántulajdonú gépjármű-flottakezelő vállalat

Milliárdos nagyságrendű ráfordítással hét vidéki szervizközpontot létesít 2020 végéig a Mercarius Flottakezelő Kft. A legnagyobb magyar magántulajdonban lévő gépjármű-flottakezelő cég célja, hogy saját szakemberei által végzett teljes körű szolgáltatásai az egész országban elérhetőek legyenek. A regionális hálózat kiépítése egyúttal megteremti az infrastrukturális hátteret ahhoz, hogy a társaság az elektromos autózás terjedésével együtt megjelenő új igényeket is kiszolgálja – fejtették ki a Mercarius Flottakezelő vezetői.

Még az év vége előtt megnyitja első vidéki telephelyét a Mercarius Flottakezelő Kft. Szegeden, ahol az ügyfélszolgálati és értékesítési iroda mellett egy gyorsszerviz is helyet kap. A piaci igényeket figyelembe véve a társaság felszereli a telepet az elektromos gépjárművek szervizeléséhez szükséges eszközökkel, emellett egy elektromos töltőpontot is kialakítanak. A cég üzletpolitikájának megfelelően vidéken sem alvállalkozókkal, hanem saját szakembergárdája segítségével végzi majd szolgáltatásait, ezzel is biztosítva a rugalmas ügyintézést, illetve a gyors és minőségi munkavégzést.

A szegedi telephely megnyitása az első lépés az országos szervizhálózat kiépítéséhez. Célunk, hogy másfél éven belül minden magyarországi régióban saját szervizközponttal álljunk ügyfeleink rendelkezésére” – fejtette ki Szűcs László, a Mercarius Flottakezelő Kft. társtulajdonosa. A társaság 2020 végéig további hat megyei jogú városban tervez saját telephelyet nyitni, összesen több mint egymilliárd forintot fordítva az országos lefedettség biztosítására.

Az információtechnológiai újítások és az elektromos autózás terjedése néhány éven belül drasztikus átalakulást eredményezhet a közlekedésben, amire a gépjármű-kölcsönzés és flottakezelés területén tevékenykedő vállalatoknak is fel kell készülniük. Az egyre élesedő versenyben azok a szereplők jutnak előnyhöz, akik az innovatív megoldásokat adaptálva, helyben lesznek képesek kiszolgálni a megrendelői igényeket, ezért is kezdte meg kiépíteni országos telephely- és szervizhálózatát a Mercarius Flottakezelő.

Folyamatosan monitorozzuk a piacot, időről időre felmérjük ügyfeleink igényeit, és azt látjuk, hogy a kereslet a járművek finanszírozása helyett egyre inkább a komplex flottakezelési és mobilitási szolgáltatások felé mozdult el. A Mercariusnál egyedi megoldásokat és teljes körű szolgáltatást nyújtunk, ami egy autóban ölt formát. Ennek megfelelően a szolgáltatás részét képezi a saját üzemeltetésben működő szerviz, a csereautó-, valamint assistance szolgáltatás, a flottakövetés-menedzsment és a biztosítási ügyintézés” – mondta el a Mercarius Flottakezelő társtulajdonosa.