Rólunk írták

 

Vegyünk vagy béreljünk - az örök dilemma
Az autófinanszírozási lehetőségekről osztotta meg gondolatait ügyvezető igazgatónk, Rónai-Horst László a Millásreggeli adásában.
„A siker titka, hogy partnerként tekintünk az ügyfeleinkre”
Az alapításának 25. évfordulóját ünneplő Mercarius Flottakezelő vezetőit a HVG kérdezte a siker kulcsáról.
Változások az autóiparban – mi lesz így a flottákkal?
Rónai-Horst Lászlót a Millásreggeli adásában kérdezte Várkonyi Gábor autópiaci szakértő.
Magyar sikertörténet a flottapiacon
Rónai-Horst Lászlóval, a Mercarius ügyvezető igazgatójával Várkonyi Gábor autópiaci szakérő beszélgettett arról, hogy mi a siker titka, hová szeretne fejlődni a magyar tulajdonú vállalat, mi különbözteti meg őket a konkurensektől, és van-e esély arra, hogy a hazai sikereket régiós szinten is meg tudják ismételni.
Kilencezresre ugrott a flotta nagysága
A Merca­rius Flottakezelőnél a saját szervizhálózat és a stabil ügyfélkör miatt nem volt szükség elbocsátásokra és bércsökkentésre tavaly, sőt a 80 fős létszám az év végére 120 fősre bővült.
Rónai-Horst László a SalesTech-nek
Rónai-Horst László, ügyvezető igazgatónk a SalesTech Advisory Boardjának tagjaként osztotta meg gondolatait a flottapiacot érintő aktuális kihívásokról és a jövőbeli várakozásokról.
„Bolygótúra a Mercariuson”
Bizonyos értelemben a véletlen hozta össze ezt az interjút Rónai-Horst Lászlóval. Az előzetesen vezérfonalként megjelölt szakmai csapásirány azonban a beszélgetésünk alatt olyan íveket írt le, hogy gyorsan borította a hivatalos tematikát. Diskurzusunkban az emberi és üzleti értékek, emóciók egyenlő mértékben estek latba, s ehhez olykor ki nem mondott meghittség is társult. Ez a miliő felebaráti hangulatot kölcsönözött a beszélgetésünknek, és ha nem szabna fizikai korlátokat a terjedelem, akkor egészen biztosan az egész interjú anyagát szóról szóra közreadnám.
A Mercarius szerint nem áll meg az élet az operatív lízingpiacon
Rónai-Horst László, a Mercarius Flottakezelő Kft. ügyvezető igazgatója szerint, bár lesznek olyan ágazatok, ahol az autók visszaadására kényszerülnek a cégek, leállás nem várható a hazai flottapiacon. A házhozszállítás dinamikusan növekvő népszerűsége, a céges autómegosztás és a rövid távú bérlet iránti növekvő kereslet kifejezetten pozitív hatással lehet az ágazatra. Emellett úgy látja, a koronavírus okozta helyzetben előtérbe kerülhetnek az önerőt nem igénylő operatív lízingügyletek is.
Koleszár Róbert: A járvány alatt is bővülhet a hazai flottapiac
A járványhelyzet miatt előtérbe kerülhet a rövid távú autóbérlet, mivel bizonyos szektorokban a megnövekedett kereslet kiszolgálásához új munkaautók szükségesek – mondta a Világgazdaságnak Koleszár Róbert, a Mercarius Flottakezelő Kft. ügyvezetője és tulajdonosa.
Interjú Rónai-Horst Lászlóval, a Mercarius Flottakezelő Kft. ügyvezető igazgatójával
A reményteljesen fejlődő hazai flotta- és lízingpiac kedvező tendenciáit is megakasztotta a koronavírus járvány.
Szabó Gyula: Növekedésben a vállalatiflotta-piac
Lendületes évnek ígérkezik 2020 a hazai gépjárműpiacon, ami várhatóan az újautó-eladások számának alakulásával lesz mérhető leginkább.
Viszlát, öreg benzinkút, helló, villanytöltő-keresés!
Téli kalandok egy kétszázötven lóerős elektromos autóval
Zöld szívvel a pályán és az utakon is
Interjú Koleszár Róberttel, a Mercarius Flottakezelő, a Ferencvárosi Torna Club hivatalos flottakezelő partnerének ügyvezető igazgatójával.
Rónai-Horst László: Zöld utat nyitnak a szigorodó kibocsátási normák
Drasztikusan átrajzolja majd a céges autók piacát a gépjárművek károsanyag-kibocsátására vonatkozó, jövő évtől érvényes szigorítás. A kilométerenként 95 grammos szén-dioxid-kibocsátási értéket meghatározó norma január 1-jével lép életbe, azonban ezzel párhuzamosan egy átmeneti időszak is elindul, amelynek időtartama alatt az autógyártók összes eladásának csak a legkevésbé szennyező 95 százalékát veszik majd figyelembe.
Rónai-Horst László: Motiválni nem, inspirálni annál inkább szeretném a kollégáimat
Folyamatosan együtt dolgozom egy coach szakemberrel, aki függetlenként tudta értékelni a munkámat – mondta az Üzletemnek Rónai-Horst László. A Mercarius Flottakezelő Kft. ügyvezető igazgatója egyszer szeretne majd saját céget alapítani.