Rólunk írták

 

Rónai-Horst László a SalesTech-nek
Rónai-Horst László, ügyvezető igazgatónk a SalesTech Advisory Boardjának tagjaként osztotta meg gondolatait a flottapiacot érintő aktuális kihívásokról és a jövőbeli várakozásokról.
„Bolygótúra a Mercariuson”
Bizonyos értelemben a véletlen hozta össze ezt az interjút Rónai-Horst Lászlóval. Az előzetesen vezérfonalként megjelölt szakmai csapásirány azonban a beszélgetésünk alatt olyan íveket írt le, hogy gyorsan borította a hivatalos tematikát. Diskurzusunkban az emberi és üzleti értékek, emóciók egyenlő mértékben estek latba, s ehhez olykor ki nem mondott meghittség is társult. Ez a miliő felebaráti hangulatot kölcsönözött a beszélgetésünknek, és ha nem szabna fizikai korlátokat a terjedelem, akkor egészen biztosan az egész interjú anyagát szóról szóra közreadnám.
A Mercarius szerint nem áll meg az élet az operatív lízingpiacon
Rónai-Horst László, a Mercarius Flottakezelő Kft. ügyvezető igazgatója szerint, bár lesznek olyan ágazatok, ahol az autók visszaadására kényszerülnek a cégek, leállás nem várható a hazai flottapiacon. A házhozszállítás dinamikusan növekvő népszerűsége, a céges autómegosztás és a rövid távú bérlet iránti növekvő kereslet kifejezetten pozitív hatással lehet az ágazatra. Emellett úgy látja, a koronavírus okozta helyzetben előtérbe kerülhetnek az önerőt nem igénylő operatív lízingügyletek is.
Koleszár Róbert: A járvány alatt is bővülhet a hazai flottapiac
A járványhelyzet miatt előtérbe kerülhet a rövid távú autóbérlet, mivel bizonyos szektorokban a megnövekedett kereslet kiszolgálásához új munkaautók szükségesek – mondta a Világgazdaságnak Koleszár Róbert, a Mercarius Flottakezelő Kft. ügyvezetője és tulajdonosa.
Interjú Rónai-Horst Lászlóval, a Mercarius Flottakezelő Kft. ügyvezető igazgatójával
A reményteljesen fejlődő hazai flotta- és lízingpiac kedvező tendenciáit is megakasztotta a koronavírus járvány.
Szabó Gyula: Növekedésben a vállalatiflotta-piac
Lendületes évnek ígérkezik 2020 a hazai gépjárműpiacon, ami várhatóan az újautó-eladások számának alakulásával lesz mérhető leginkább.
Viszlát, öreg benzinkút, helló, villanytöltő-keresés!
Téli kalandok egy kétszázötven lóerős elektromos autóval
Zöld szívvel a pályán és az utakon is
Interjú Koleszár Róberttel, a Mercarius Flottakezelő, a Ferencvárosi Torna Club hivatalos flottakezelő partnerének ügyvezető igazgatójával.
Rónai-Horst László: Zöld utat nyitnak a szigorodó kibocsátási normák
Drasztikusan átrajzolja majd a céges autók piacát a gépjárművek károsanyag-kibocsátására vonatkozó, jövő évtől érvényes szigorítás. A kilométerenként 95 grammos szén-dioxid-kibocsátási értéket meghatározó norma január 1-jével lép életbe, azonban ezzel párhuzamosan egy átmeneti időszak is elindul, amelynek időtartama alatt az autógyártók összes eladásának csak a legkevésbé szennyező 95 százalékát veszik majd figyelembe.
Rónai-Horst László: Motiválni nem, inspirálni annál inkább szeretném a kollégáimat
Folyamatosan együtt dolgozom egy coach szakemberrel, aki függetlenként tudta értékelni a munkámat – mondta az Üzletemnek Rónai-Horst László. A Mercarius Flottakezelő Kft. ügyvezető igazgatója egyszer szeretne majd saját céget alapítani.
Változó igényekhez igazodó flottakezelés
Új ember áll december elejétől a Mercarius Flottakezelő Kft. élén. A cég lehetőségeiről, az emobilitásról és a flottakezelés jövőjéről beszélgettünk az Rónai-Horst László ügyvezető igazgatóval.
Koleszár Róbert: Elektromos autó, saját töltőponttal - Ez a jövő
„A jövőben hiába lesz valakinek villanyautója, az saját töltőpont nélkül nem sokat ér majd” – vallja a hazai flottakezelői piac legnagyobb magyar tulajdonú cégének számító Mercarius Flottakezelő Kft. ügyvezető igazgatója.
Rónai-Horst László: Jövőre visszaeshet az új gépjárművek eladása
Szűkül a piaci kínálat, drágulnak a modellek - állítja a Mercarius Flottakezelő.
Koleszár Róbert: Előzhetnek a vállalati mobilitásban a magyar szolgáltatók
Alapjaiban alakul át a közúti közlekedés az elkövetkező egy-két évtizedben, az elektromos autózás térhódításával párhuzamosan, a szektor fenntartható pályára állítása pedig a finanszírozást és az üzemeltetést is drasztikusan át fogja szabni. Noha a változások a szektor egészében megkezdődtek, elsőként a vállalati gépjárműflották üzemeltetésében mutatkoznak meg.
Szűcs László: Olyan minőségi szolgáltatást nyújtunk, amit szeretnek a cégvezetők
Megvan az igény arra, hogy az emberek ne pusztán autót akarjanak, hanem mobilitást, és mi ebben vagyunk jók – mondja az Üzletemnek Szűcs László. A Mercarius Flottakezelő Kft. társtulajdonosa úgy látja, hogy az elektromobilitás vagy a buszok piacára is érdemes lenne belépni.