HÍREK

 

Új fejezet a Mercarius életében: Lévai András került a gazdasági terület élére
2023. augusztus 7-én új gazdasági igazgatóval egészült ki a Mercarius Flottakezelő menedzsmentje. Lévai András felel majd a Mercarius jövőbeli terveinek megvalósításáért a vállalat pénzügyi, számviteli és adminisztratív területein. András neve szakmai körökben ismerős lehet, hiszen több, mint 15 éve pénzügyi területen dolgozik. Pályáját adótanácsadó és könyvvizsgáló cégeknél kezdte, majd karrierje során nemzetközi szervezetnél is kipróbálta magát vezetői pozíciókban, korábbi munkahelyén szintén gazdasági igazgatói szerepkört látott el.
Mercarius a Campus Fesztiválon
Még egy év sem telt el azóta, hogy a Mercarius elkezdte működését Debrecenben, de a helyieknek köszönhetően már most a közösség tagjának érezzük magunkat. Az elmúlt hónapokban lehetőségünk volt felfedezni Debrecen pezsgő kulturális életét. A város vendégszeretete, barátsága és az emberek hihetetlen lelkesedése inspirációt ad számunkra is. A számos rendezvény közül kiemelkedik a Campus Fesztivál, amely az ország legvonzóbb zenei eseményei közé tartozik. 
Felemelő élmények és ragyogó mosolyok a Mercarius és a Cupra Magyarország közös gyermeknapi progra...
A mai napon több mint 30 gyermeknek volt lehetősége egy varázslatos élményautózáson résztvenni, amelyet a Mercarius és a Cupra Magyarország együttműködése hozott létre. Ezek a kis hősök nemrégiben gyógyultak meg súlyos, életüket veszélyeztető betegségükből, és ezen az eseményen végre lehetőségük volt vidáman és gondtalanul ünnepelni a gyermeknapot. Az "Álomfutam" névre keresztelt program már a Mercarius harmadik közös kezdeményezése volt a Ments Életet Alapítvánnyal, melynek fő célja a beteg gyermekek álmának valóra váltása.
Négykerekű segítség az esélyteremtő munka kiterjesztéséhez
A Mercariusnál mindig is fontos volt, hogy a helyi közösségek életében aktívan részt vegyen, és a bajbajutottak és szociálisan hátrányos helyzetben lévők támogatásában segítséget nyújtson. Ezért is kezdtük el 2022-ben támogatni az Ökumenikus Segélyszervezetet, amely az ország több pontján kiemelkedő szerepet játszik a nélkülözőknek való segítségnyújtásban, valamint a társadalmi szolidaritás erősítésében.
Megállíthatatlanok vagyunk: Megnyílt a Mercarius és a MERCAR első vidéki telephelye
Három budapesti helyszínünket követően január 19-én Debrecenben nyílt meg a Mercarius és a MERCAR első vidéki telephelye. Az új, összesen közel 6000 négyzetméteres egységben teljeskörű kiszolgálással várjuk majd ügyfeleinket, beleértve a flottakezelési- és szervizszolgáltatásokat, valamint a használtautó értékesítést is.
A kihívások ellenére is sikeres évet zárunk 2022-ben
Változásokkal teli évet hagyunk magunk mögött, amely az autóipar eddig ismert szabályait teljesen átírta. Év elején még a koronavírus járvány hatásaiból sem tért magához a piac, amikor a háború kitörése nyomán egy sor újabb nehézséggel kellett szembenéznie az iparág szereplőinek. Az infláció, a forintgyengülés, a kamatok megnövekedése, az energiaárak (és főleg a benzinár) növekedése mindenkire nyomást gyakorolt.  
Daganatos betegségből gyógyult fiatalokkal néztük meg a Ferencváros focicsapatának edzését és a Gr...
Október 29-én a Mercarius jóvoltából ismét különleges élményben lehetett része néhány súlyos betegségből gyógyult fiatalnak és családjuknak: a nyári raliautózás után ezúttal az FTC labdarúgó-játékosaival találkozhattak, és megtekinthették a focisták edzését is.
Izgalmas beszélgetések és élményvezetés: ez volt idén az Infotér konferencián
Idén is résztvevői voltunk az infokommunikációs szektor egyik legnagyobb hazai eseményének, az Infotér konferenciának, amelyre október 18-20. között került sor Balatonfüreden.
Súlyos betegségből gyógyult gyerekek próbálhatták ki a rally autózást a Mercarius jóvoltából...
A Mercarius Flottakezelő és az Emil Frey Magyarország támogatásával június utolsó hétvégéjén 20 olyan kisgyerek lehetett egy szuper élményautózás részese a Drivingcamp-en, akik nemrég gyógyultak meg súlyos, az életüket veszélyeztető betegségükből.
Flottafinanszírozás a legkedvezőbb adózási feltételekkel: ezek az operatív lízing előnyei
A vállalkozások számára a cégautók fenntartásának, finanszírozásának legoptimálisabb formája ma mindenképpen az operatív lízing, más néven tartós bérlet, amelyet egyre többen választanak. Nézzük végig, milyen előnyei vannak ennek a konstrukciónak!
Értesítés szezonális gumicseréről
Ezúton értesítjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2022.03.21-én, kezdetét veszi, a flottakezelt autóink szezonális gumicseréje, ami 2022.05.31-ig tart.
A Mercarius flottakezel elsőként hidrogén üzemanyagcellás személyautót Magyarországon
A Mercarius Flottakezelő üzemeli Magyarországon elsőként hidrogén üzemanyagcellás elektromos személyautót, egy Toyota Mirai-t. A gépjárművet a Budapest Hydogen Summiton adta át Kriston Ákosnak, a Magyar Földgáztároló Zrt. elnök-vezérigazgatójának László Richárd, a Toyota magyarországi országigazgatója és Szabó Gyula, a Mercarius kereskedelmi igazgatója.
Új autót adtunk át márkanagykövetünknek, Vogel Adriennek
A Mercarius Flottakezelő elkötelezett a hazai sportélet tehetségeinek támogatása iránt. 2020-ban márkanagykövetnek kértük fel Magyarország egyik legsikeresebb raliversenyzőjét, Vogel Adriennt, akivel azóta számos rendezvényünkön és sporteseményen találkozhattak a ralisport kedvelői.
Megnyitottuk első használtautó-kereskedésünket, a Mercart
A Mercarius Flottakezelő idei stratégiai bővülésének részeként március 1-jén megnyitotta első használtautó-kereskedését Budapesten, a Gyömrői út 115. alatti, 10 ezer négyzetméter alapterületű telephelyén.
Megérkezett az MVM GO, az első hazai lakossági e-autó tartósbérleti konstrukció
Az MVM Csoporttal közösen elindított szolgáltatásunknak köszönhetően immár a lakossági ügyfelek számára is lehetővé vált az elektromos autók hosszú távú bérlése. Az MVM GO nevű szolgáltatás úttörő a hazai piacon, hiszen jelenleg nincs hasonló, lakossági ügyfeleknek kínált konstrukció Magyarországon.