Rólunk

Mercarius Flottakezelő

A Mercarius Flottakezelő az 1990-es évek hagyományos értelemben vett rent-a-car tevékenységéből fokozatosan, átgondolt stratégia mentén jutott el odáig, hogy mára, mint a legnagyobb magyar tulajdonú flottakezelő, több mint 13000 darabos gépjárműparkkal rendelkezik.

Üzleti stratégiánk az elmúlt évtizedek alatt nem változott – minőségi, az ügyfelek valós igényeihez és pénzügyi kockázataira szabott szolgáltatási csomagokat kínálunk átlátható és kiszámítható árképzési rendszer mellett. Kockázatoktól mentes, kiszámítható megoldásainkat ezért is választja egyre több hazai vállalat.

A minőségi szolgáltatás biztosítása érdekében ISO 9001 szabványnak megfelelő minőségbiztosítási rendszert vezettünk be és alkalmazunk. Tovább

Egyedi ajánlatunkért keressen fel minket személyesen, telefonon vagy e-mailben!

Kapcsolat

 


Miért válassz minket?

Mercarius Flottakezelő Kft. alappillérei a mobilitás, a megbízhatóság, a rugalmasság és az Ügyfeleink valós igényeinek kiszolgálása.

  • Stabil vállalati ügyfélkörrel rendelkezünk, és nem véletlenül! Ügyfeleink többéves együttműködés után is maximálisan elégedettek a szolgáltatásaink kiváló minőségével.
  • Ügyfeleink több mint 95%-a évről évre megtisztel bizalmával, tőlünk rendel új gépjárműveket vagy meghívja cégünket az újabb tenderére.
  • Valamennyi szolgáltatásunkat szinte kizárólag saját alkalmazottakkal, nem pedig alvállalkozókkal végezzük el. Mindez azt jelenti, hogy nálunk a minőség feletti kontroll mindig közvetlen. Mindezt kiegészítő szolgáltatásaink széles köre és variálhatósága, továbbá a Mercariusra jellemző hagyományosan rugalmas üzletpolitika teszi teljessé.
  • Úgy tartjuk, mi nem autót adunk bérbe ügyfeleinknek, hanem teljeskörű komplett szolgáltatást nyújtunk, ami egy autóban ölt formát.
  • Legyen szó flottakezelésről, rövidtávú gépkocsi bérlésről, több évre garantált fix árazásról vagy épp a gépkocsikhoz egyedi kiegészítő tartozékokról, a Mercarius kötöttségek nélkül nyújt a valós igényeknek megfelelő megoldást.
  • A flottaszerződések alapján a bérleti díjak költségként elszámolhatóak, ami javítja a vállalkozások pénzügyi helyzetét. A beruházás helyett a költségek körébe kerül minden kiadás, amely a gépjárműveit érinti.
  • A felmerülő áfa költségek visszaigényelhetőek a nem magánjellegű használat után.

 

Példa:

Amennyiben a flottájába tartozik egy Golf vagy Focus kategóriájú gépjármű, mellyel már a második évben sok probléma akad, több alkalommal kell szervizbe szállítani, javítani, a vállaltunk – az ügyfél jóváhagyásával – hozhat olyan döntést, hogy egy teljesen új járműre cseréli a meghibásodott gépjárművet. Vagyis veszünk egy teljesen új autót és odaadjuk Önnek minden plusz költség nélkül, mivel – mint említettük – a filozófiánk szerint mi szolgáltatást nyújtunk, ami ugyan egy autóban testesül meg, de az autó nem maga a szolgáltatás. A problémamentes, megbízható autóflotta közös érdekünk! Annak köszönhetően, hogy egy kézben tartjuk a teljes szolgáltatási láncot, gyorsan megoldást tudunk biztosítani a gépjárművek cseréjére.

 

A Mercarius története 

2023

2023 decemberéig három új taggal bővült a Mercarius Flottakezelő Kft. menedzsmentje.

2023

Megújult az Illatos úti telephelyünk.

2022

2022 decemberében megnyitottuk az első vidéki telephelyünket Debrecenben.

2022

Megújult a Komáromi úti telephelyünk

2022

Megnyitottuk első használtautó-kereskedésünket, a Mercart.

2021

Megérkezett az MVM GO, az első hazai lakossági e-autó tartósbérleti konstrukció a Mercarius és az MVM együttműködésében.

2021

Az év végére gépjárműparkunkba közel 11 000 gépjármű tartozik, munkatársaink száma meghaladja a 140 főt és 2021-től a Vodafone Magyarország és BMSK Zrt. is ügyfelünk.

2021

Megnyitottuk a harmadik telephelyünket és szervizközpontunkat a Gyáli úton.

2020

A Magyar Telekom és Colas Hungária Zrt. is az ügyfelünk. Elértük a 3. helyet a flottakezelési piacon és év végére közel 9500 autó tartozik a Mercariushoz.

2019

December 2-án új ügyvezetővel bővül a Mercarius Flottakezelő Kft. menedzsmentje. Rónai-Horst László feladata a nagyvállalati- és multinacionális hátterű vállalati ügyfelek igényeinek kiszolgálása, valamint a Mercarius pozícióinak megerősítése ebben a piaci szegmensben.

2018

2018-ban a Magyar Közút Zrt. tenderén is a legjobbnak bizonyultunk. Év végén és 2019 elején átadtuk a Társaság számára a 276 darab brigádszállítóból és 174 darab művezetői gépjárműből álló flottát.  

2017

A MÁV Csoport tender győzteseként közel 1.500 autóból álló flottával bővült az ügyfélportfóliónk. Flottakezelt autóink száma év végére eléri a 3.500 db-ot. Csapatunk létszáma 80 főre bővült.

2017

Vállalatunk a legnagyobb magyar magántulajdonú, teljes körű szolgáltatást nyújtó flottakezelő a piacon. Megnyitottuk második telephelyünket és szervizközpontunkat.

2016

Flottakezelt autóink száma elérte a 2.000 db-ot. Az alkalmazottak létszáma elérte az 50 főt. Komáromi úti telephelyünket a Növekedési Hitelprogram és Európai Uniós támogatás segítségével bővítettük: elkészült a gumiabroncs tárolónk és az automata autómosónk.

2012

Ügyfeleink között köszönthettük az MVM Csoportot, közel 600 autós flottával.

2012

Megújultunk! A magyar piac egyik meghatározó flottakezelőjeként, immár Mercarius Flottakezelő néven, új arculattal vártuk ügyfeleinket. Minket választott az Antenna Hungária is 250 autós flottájának kezelésére. Ügyfeleink között köszönthettük a 4iG Csoportot is. Az egyik legnagyobb gyógyszermarketing cég, a Quintiles is minket választott flottakezelőjének.

2010

Nemzetközi versenyen is kiváló eredményt nyújtottunk: Hágában a Royal Dutch Shell tenderén az Ágo-Stone-t választották a Shell Hungary több mint 100 autós flottájának kezelésére.

1996

Az Ágo-Stone Flottakezelőnk első ügyfele a Shell Gas Hungary volt, 60 gépjárművel.

1996

Bővítettük szolgáltatási körünket: az autókölcsönzés mellett palettánkra került a flottakezelés. Flottakezelőnk főként kisebb, 20-30 gépjárműből álló flották kezelésére fókuszált.

1995

Hényel Gyula megalapította a vállalatot. A családi vállalkozás fő szolgáltatása a napi autókölcsönzés volt.