SAJTÓ

 

Növekvő árak, csökkenő darabszám: ez vár az autópiacra jövőre
Akár harmadával is kevesebb új autó kerülhet a hazai kereskedésekbe 2023-ban, és a piaci szereplők száma is drasztikusan csökkenhet – mondják a szakértők. A gazdasági környezetben egyelőre nem várható érdemi javulás, így a vásárlóerő növekedésére sem lehet számítani: a fogyasztók ilyenkor jellemzően elhalasztják az olyan nagyobb kiadásokat, mint az autóvásárlás. Borús időkben is lehet azonban tervezni, a magánlízinget kínáló cégek például nyertesei lehetnek ennek az időszaknak.
Brandmánia
Az RTL Klub ismeretterjesztő sorozata, a Brandmánia legújabb adásának témája az autópiac helyzete volt.
Akár havi 100 ezer forintos béren kívüli juttatást is jelenthet a céges autó
A Mercarius Flottakezelő szakértői összegyűjtötték a cégautó nyújtotta legfontosabb előnyöket.
Az autós szektorban forradalom zajlik
A Mercarius Flottakezelő alapításának 25. évfordulója alkalmából, Koleszár Róbert, ügyvezető igazgatónk a Portfolionak adott interjúban osztotta meg gondolatait az idei és tavalyi év nehézségeiről, az autóipart érintő aktuális kihívásokról és a vállalat jövőbeli terveiről.
Ezt okozza a chip és egyéb alkatrész hiányt
Néhány hónap leforgása alatt a globális chiphiány az autóipar legégetőbb problémájává nőtte ki magát. A jelenség előzményeiről és következményeiről beszélgetett ügyvezető igazgatónk, Rónai-Horst László ma reggel a Hír TV Mozaik műsorában. A szakember szerint, bár a félvezetők kínálata mindenképpen bővülni fog 2021 végéig, a chiphiány, mint globális probléma előreláthatólag még 1,5-2 évig velünk marad.
Mi lesz veled, autózás?
Ügyvezető igazgatónk, Rónai-Horst László ma reggel a Jazzy Rádió Millásreggeli című műsorában foglalta össze az elmúlt időszak autóipari tapasztalatait és a flottakezelés jelenlegi kihívásait.
Vegyünk vagy béreljünk - az örök dilemma
Az autófinanszírozási lehetőségekről osztotta meg gondolatait ügyvezető igazgatónk, Rónai-Horst László a Millásreggeli adásában.
„A siker titka, hogy partnerként tekintünk az ügyfeleinkre”
Az alapításának 25. évfordulóját ünneplő Mercarius Flottakezelő vezetőit a HVG kérdezte a siker kulcsáról.
Változások az autóiparban – mi lesz így a flottákkal?
Rónai-Horst Lászlót a Millásreggeli adásában kérdezte Várkonyi Gábor autópiaci szakértő.
Magyar sikertörténet a flottapiacon
Rónai-Horst Lászlóval, a Mercarius ügyvezető igazgatójával Várkonyi Gábor autópiaci szakérő beszélgettett arról, hogy mi a siker titka, hová szeretne fejlődni a magyar tulajdonú vállalat, mi különbözteti meg őket a konkurensektől, és van-e esély arra, hogy a hazai sikereket régiós szinten is meg tudják ismételni.
Kilencezresre ugrott a flotta nagysága
A Merca­rius Flottakezelőnél a saját szervizhálózat és a stabil ügyfélkör miatt nem volt szükség elbocsátásokra és bércsökkentésre tavaly, sőt a 80 fős létszám az év végére 120 fősre bővült.
Rónai-Horst László a SalesTech-nek
Rónai-Horst László, ügyvezető igazgatónk a SalesTech Advisory Boardjának tagjaként osztotta meg gondolatait a flottapiacot érintő aktuális kihívásokról és a jövőbeli várakozásokról.
„Bolygótúra a Mercariuson”
Bizonyos értelemben a véletlen hozta össze ezt az interjút Rónai-Horst Lászlóval. Az előzetesen vezérfonalként megjelölt szakmai csapásirány azonban a beszélgetésünk alatt olyan íveket írt le, hogy gyorsan borította a hivatalos tematikát. Diskurzusunkban az emberi és üzleti értékek, emóciók egyenlő mértékben estek latba, s ehhez olykor ki nem mondott meghittség is társult. Ez a miliő felebaráti hangulatot kölcsönözött a beszélgetésünknek, és ha nem szabna fizikai korlátokat a terjedelem, akkor egészen biztosan az egész interjú anyagát szóról szóra közreadnám.
A Mercarius szerint nem áll meg az élet az operatív lízingpiacon
Rónai-Horst László, a Mercarius Flottakezelő Kft. ügyvezető igazgatója szerint, bár lesznek olyan ágazatok, ahol az autók visszaadására kényszerülnek a cégek, leállás nem várható a hazai flottapiacon. A házhozszállítás dinamikusan növekvő népszerűsége, a céges autómegosztás és a rövid távú bérlet iránti növekvő kereslet kifejezetten pozitív hatással lehet az ágazatra. Emellett úgy látja, a koronavírus okozta helyzetben előtérbe kerülhetnek az önerőt nem igénylő operatív lízingügyletek is.
Koleszár Róbert: A járvány alatt is bővülhet a hazai flottapiac
A járványhelyzet miatt előtérbe kerülhet a rövid távú autóbérlet, mivel bizonyos szektorokban a megnövekedett kereslet kiszolgálásához új munkaautók szükségesek – mondta a Világgazdaságnak Koleszár Róbert, a Mercarius Flottakezelő Kft. ügyvezetője és tulajdonosa.