5+1 érv amiért érdemes a flottába elektromos autót választani

A Mercarius Flottakezelő számára fontos, hogy fokozatosan csökkentsük karbonlábnyomukat, ezért az elektromos járművekre való átállásra biztatjuk ügyfeleinket.

Tudjuk, hogy nagy körültekintést igényel a megfelelő elektromos gépkocsi kiválasztása. Pontosan fel kell mérnünk, hogy milyen célra és milyen körülmények között tervezzük üzemeltetni a gépkocsit. Fontos, hogy minden részletet előre gondoljunk át, és tervezzünk meg. Arra kérjük ügyfeleinket, hogy forduljanak bizalommal értékesítő kollégáinkhoz, akik megosztják Önökkel az e-flottával kapcsolatos tapasztalataikat, és segítenek megtalálni a legmegfelelőbb modellt a felmerült igények alapján.

 

pexels-kindel-media-9800009

 

1. Adókedvezmények

Az elektromos járművekre nincs cégautó adó, vagyonszerzési illeték, és nem kell fizetni súlyadót.

 

2. Minimális fenntartási költség

Az elektromos járművek szerviz- és karbantartás igénye jelentősen alacsonyabb, hiszen nincsenek az autóban azok az alkatrészek, amik egy hagyományos gépjárműben gyakran meghibásodnak, mint a fosszilis üzemanyagot használó motor, hagyományos értelemben vett sebességváltó, önindító, kipufogó, generátor, turbófeltöltő kettőstömegű lendkerék, vagy kardántengely.

 

3. Alacsony üzemanyagköltség

Egy elektromos autó töltési költsége meglepően alacsony, lényegesen kevesebbet kell üzemanyagra költenünk, mint a benzines vagy dízeles járműveknél. Az sem hátrány, hogy a közlekedés költségét közvetlenül nem befolyásolják a nemzetközi olajárak. Az éjszakai otthontöltés is lehetőség az e-autó használóknak, ráadásul a legtöbb városban a közterületeken és a bevásárlóközpontokban vannak már kizárólag elektromos járművek számára fenntartott parkolóhelyek ingyenes töltési lehetőséggel.

 

4. Fenntarthatóbb megoldás

Hazánkban is komoly környezeti probléma a légszennyezés, ami ellen az elektromos autók választásával is tudunk tenni. A villanyautók sokkal kevésbé terhelik a környezetünket, mint a dízel vagy benzin járművek. A magyar utakon futó elektromos autók CO2 kibocsátása 73%-kal alacsonyabb, mint egy 14 éves átlagéletkorú gépkocsié.

 

5. Kényelem

Nincs alapjáraton járó motor, nincsenek robbanások, csak az észrevétlenül forgó villanymotor. A hagyományos belsőégésű autók megállás nélkül rázzák az autó karosszériáját és az utasokat, míg az elektromos autóknál tovább fokozza a vezetés élményét, hogy meglepően csendes és sima a jármű közlekedése.

 

+1 Dinamikus gyorsulás

Már indulástól rendelkezésre áll a gyorsuláshoz szükséges nyomaték, nincs megtorpanás, nincs turbólyuk, nincs sebességváltás. A dinamikus gyorsulás fokozza a vezetési élményt.

 

Ha szeretne többet megtudni az elektromos autók előnyeiről, látogasson el a Jövő Mobilitása Szövetség weboldalára!